Shell Villa

Author: 10 Comments Share:

Large shell shaped structure finds itself in the middle of the woods. A frame, a shape, made at a completely different place for a completely different purpose. Within this shell shaped structure will one find floors constructed, wall separating spaces, and rooms furnished.

Being in sync with nature isn’t about yielding to nature Рit’s about coexistence. The existence of the structure depends on its power to endure nature. By isolating living space from the wilderness, and upgrading its quality as a shelter, the house will be protected from nature and will provide a comfortable environment. With this, the house will be taken care of and used frequently and continuously.

The house is located in Japan and The regions’ low temperatures and high humidity level makes for a harsh climate. Despite the general avoidance of concrete material in the region, its usage and the lifting structure have helped the villa protect itself from the humidity.

Leaving the boundary between human life and nature ambiguous is a Japanese virtue. Having a type of living space that merges with nature could be appealing, but it only seems natural to consider this option only when one is ready to devote a large time solely on maintenance.

With its classic status as a summer resort, many old villas in Karuizawa take on traditional styles, from the time when visitors arrived with the intention of staying for at least a month.

Karuizawa is merely an hour and 10 minutes away from Tokyo – visiting Karuizawa just for the weekend has become a norm today. A shorter visit calls for a shorter duration of maintenance.

The central control system enables all mechanical and electrical equipments to be managed by three buttons. In addition, the biometrics lockage and security system will reduce anxiety and stress over house safety management. The installment of the custom made floor-heating system minimizes the use of heat energy for avoiding the trouble of emptying drainage in cold regions.

The building frame is assumed to assimilate with its surroundings with the passage of time. To provide efficiency during maintenance, the concrete was exposed, finished with a penetrative sealer for concretes.

By dividing the oval section with a flat floor, a bow shaped space will appear on the bottom of the oval, which will serve as a heat chamber and be filled with pipes. Warm air that blows from locations of frequent use will efficiently heat the flooring.

At times of absence, if the temperature drops to freezing point, an automatic system installed beneath the flooring will run its antifreeze procedure.

The efficiency of this system is truly remarkable. The house will be occupied frequently over many years and yet at the same time be in sync with nature.

Previous Article

Rio Streets And Museum Walls

Next Article

Idaho Desert House

You may also like

10 Comments

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  2. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  3. Greetings fгom Los angelеѕ!
    I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can’t waіt tο take
    a lοoκ when ӏ get home.
    I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WӏFI, juѕt 3G .
    . Anуhow, gооd site!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *