Esker House

Author: 2 Comments Share:

Esker House is a self-contained residential unit placed on top of an existing house from the 1960s.
The project has been developed as a parasite which started from adopting the structure of the host and gradually differentiated into its own unique organization and morphology.
The project is formed by a series of steel and timber frames that deform to recreate the smooth hillsides of the surrounding dolomites. This partly accessible roof scape also determines the spatial character inside- the spaces are enfolded by an angular and dynamic series of planes creating new and ever-changing perspectives and spatial constellations.

The unique stratified morphology and construction system started off from projecting each step of the external staircase as a modular that then was proliferated as frames. These frames enable the subsequent deformation and softening of the overall geometry.

The interior spaces are the reflection of the exterior geometry with folded planes accentuating the flow through the open split-level plan.

The interior is designed as a transgression from the Cartesian orthogonal layout (determined in part by the structure below and functional requirements) towards the softer fluid morphology of the roofscape.

Through its specific openings the building frames the surrounding mountains and receives sunlight when the corresponding zones are mostly used.

Previous Article

Holiday House On The Rigi

Next Article

Afrobeat

You may also like

2 Comments

  1. Thank you for your entire efforts on this site. My aunt really loves engaging in research and it’s really easy to see why. My partner and i hear all about the lively form you present useful strategies by means of your website and therefore strongly encourage response from other ones on the issue then our favorite child is now discovering a whole lot. Have fun with the rest of the year. You are doing a stunning job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *