Cabin Knapphullet

Author: No Comments Share:

lund-hagem-cabin-knapphullet-exterior3

lund-hagem-cabin-knapphullet-exterior8

lund-hagem-cabin-knapphullet-bathroom1

lund-hagem-cabin-knapphullet-entry-path

14-09-06x093

lund-hagem-cabin-knapphullet-exterior12

lund-hagem-cabin-knapphullet-exterior13

lund-hagem-cabin-knapphullet-interior1

lund-hagem-cabin-knapphullet-interior2

lund-hagem-cabin-knapphullet-interior3

lund-hagem-cabin-knapphullet-interior4

lund-hagem-cabin-knapphullet-interior5

lund-hagem-cabin-knapphullet-interior6

lund-hagem-cabin-knapphullet-sleeping-loft

Тhis small modern cabin is tucked among the rocky topography on a fjord in southeast Norway. Instead of open up the site by clearing the bushes and blasting away some of the rock, the Lund Hagem architects designed a tiny cabin to fit perfectly between the boulders and wind-gnarled trees, tucking it against a rock bluff where it is half-hidden by a thicket of vegetation. Great job guys!

Cabin Knapphullet (“buttonhole”) is like a bridge, with one end of the reinforced concrete roof resting on the bluff and the other end angling down to meet the ground.

The approach path to the cabin squeezes through a narrow gap between the rock face and a glass wall. The cabin has approximately 30 m2 (323 ft2) of inside floor space with a combination living and dining room, a bathroom, and an oak sleeping loft suspended from the ceiling by steel rods.

The cabin was designed to provide additional accommodation at the vacation cottage shared by an extended family. There is a wheeled cart stowed under the loft that looks like it is used for preparing light meals and snacks. There is also a partial basement which we guess is just used for utilities and storage, as the site was previously occupied by two small storage sheds.

The roof platform also serves as a viewing platform with panoramic, look to the fjord. When it is too windy to enjoy the view, a patio with fireplace, behind the cabin provides an alternative outdoor space enclosed by the surrounding rock and the cabin itself.

Previous Article

Atelier Biagetti

Next Article

After, Melbourne

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *